Ruunasaaren vesiltä on vuosien saatossa löytynyt karttaan merkitsemättömiä kiviä. Oheisessa karttapiirroksessa ne on merkattu ympyrällä. Karttapiirroksessa muutama reittivaihtoehto Ruunasaareen mentäessä. Muista katsoa myös merikarttaa !

Reitti No:1

Tämä reitti on vaihtoehdoista turvallisin. Käännytään ennen Honkasaarta pohjoiseen ja kierretään Iso Pyysaari pohjoispuolelta. Matalimmat paikat ovat em. saaren pohjoispuolella oleva salmi, vettä n.3,5 m ja Ruunasaaren luoteiskärjessä, vettä n. 2,5 m.

Reitti No:2

Toinen reitti, edellistä hieman lyhyempi lähtee Iso ja Pieni Pyysaaren välistä pohjoiseen. Varottava Ison Pyysaaren kaakkoiskulmassa ja saaren itäpuolella olevia merikorttiin merkitsemättömiä kiviä. Älä oikaise. Matalan veden aikana vettä alle 1 m . Muuten reitti on syvyydeltään n. 3 m.

Reitti No:3

Reitti liikuttaessa Savonlinnan suuntaan. Käännytään väylältä Ukonsaaren kohdalla Tevasen suuntaan, ajetaan Ukonsaaren ja pienen luodon välistä, kierretään luoto pohjoispuolelta ja jatketaan Tevasen rannan muotoja seuraillen n. 1 kaapelin mitan päässä rannasta. Varottava Ruunasaaren kaakkoiskärjestä itään olevia matalikkoja, vettä n.1,5 m ( ulompi merkattu piirrokseen toinen matala on n. 50 m päässä rannasta )