Hätärakettien, hätäsoihtujen sekä merkkisavujen käyttöä harjoiteltiin sunnuntaina 10.3 iltapäivällä Linnoitusniemen edustalla jäällä. Napakka länsituuli hieman vaikeutti rakettien ammuntaa, lähinnä rakettien suuntausta. Jokainen ampuja sai koulutuksen välineiden käyttöön, sekä käytännön tuntumaa ja varmuutta siihen kuinka toimitaan, jos tosi tilanteeseen joudutaan. Tapahtuman aikana opastusta hätämerkinantovälineiden käyttöön annettiin noin 50 henkilölle, joista kaikki myös kävivät koettamassa opittuja taitojaan. Kaikki paikalle saapuneet eivät osallistuneet harjoitukseen, vaan toivat runsaasti vanhentuneita hätämerkinantovälineitä keräyspisteeseen, vanhimpien päiväykset olivat jopa vuodelta 1983. Vanhentuneita välineitä kertyi seitsemän 40l laatikollista. Vastaanotetut vanhentuneet merkinantovälineet toimitetaan hävitettäviksi Riihimäelle. Tapahtuma osoitti tarpeellisuutensa ja vastaavia on syytä järjestää useammin, sillä edellinen järjestettiin vuonna 2011. Suuret kiitokset Meripelastuksen väelle järjestelyistä ja vetovastuusta, kiitokset myös Lappeenrannan moottoriveneseuran ja Lappeenrannan pursiseuran paikalla olleelle talkooväelle tapahtuman hyväksi tehdystä työstä.